Vážení zákazníci, dne 8. května je prodejna uzavřena, děkujeme za pochopení.

Řada NEUTRON - pánské oblečení připravené na nejnáročnější výzvy!

Odvážná řada oblečení Crazy Neutron není pouhým oděvem, je zároveň technologickým pokrokem. Ať už se rozhodnete pro zdolávání čtyřtisícovek, skialpové vícedenní přechody v Alpách, nebo jen hledáte neuvěřitelně pohodlnou, ale i vysoce funkční výbavu do různých podmínek, Crazy Neutron je připraven splnit veškeré požadavky.

 01_CRAZY_MIKINA_PULL_NEUTRON_KALHOTY_PANT_NEUTRON_MAN_ENERGY_FULL


Technologie na prvním místě

Jedním z klíčových prvků, který charakterizuje řadu Neutron, je použití špičkových technologií a materiálů v kombinaci s nevšedním Crazy designem. Výsledkem je odolné, funkční, teplé oblečení, které je neuvěřitelně pohodlné, strečové a jako bonus navíc – vypadá skvěle! Každý z produktů této řady má spoustu co nabídnout, pojďme si jeden po druhém představit. 

02_CRAZY_BUNDA_JACKET_NEUTRON_KALHOTY_PANT_NEUTRON_MAN_EARLY


Crazy Jacket Neutron Man

Řadu zastřešuje tato technická, lehká a zateplená bunda. Vnější špičkový materiál Dermizax z japonské dílny Toray je celoplošně strečový, takže je zajištěna absolutní volnost pohybu. Zároveň vás ochrání vůči povětrnostním vlivům, jelikož je větruodolný a nepromokavý. Vodní sloupec 20.000 mm vydrží především sníh, ale i nárazové dešťové přeháňky, nemusíte se tedy obávat náhlé změny počasí. A když dojde na pocení, tak tento materiál zajišťuje i prodyšnost, umožňuje tedy průchod vnitřní vlhkosti od těla na povrch bundy a udržuje vás v relativním suchu a teple.

Zajištění tepla je nedílnou součástí této bundy, proto byl jako izolační materiál vybrán výkonný Polartec Active, který má vysoké izolační vlastnosti, zároveň poskytuje rychlý odvod vlhkosti. Tím se nehromadí vnitřní vlhkost v izolační vrstvě a podporuje maximální výhřevnost po celou dobu nošení.

Bunda je vybavena prostornou kapucí, která pracuje s pohybem krku a hlavy, čímž zabraňuje překážení kapuce ve výhledu. Pružná lemovka po okraji zamezuje stahování kapuce i při silném větru. Je opatřena menším kšiltem, který je tvarovatelný dle libosti. Dále pak bunda nabízí dvě prostorné boční kapsy s obousměrnými zipy. Můžete je tedy plně využívat i s lezeckým úvazkem, manipulaci nebude bránit ani bederní pás batohu. Hlavní zip je opatřen vnitřní ochrannou légou, všechny táhla zipů jsou dostatečně dlouhá, aby bylo s nimi možné manipulovat i v teplých rukavicích.

Kapsy jsou i na vnitřní straně bundy – jedna s minimalistickým zipem a druhá, větší z elastické síťoviny, ve které si můžete nechat usušit rukavice, rozmrznout brýle nebo ochránit elektroniku před mrazem. V neposlední řadě je oblast ramenou opatřena odolným potiskem proti poškození od batohu, vnitřní strana límce a dolního lemu je pokryta microfleecem příjemným na dotek. Nechybí ani reflexní prvky pro zviditelnění ve tmě.

Tato bunda je díky všem těmto vlastnostem a detailům dotažená prakticky k dokonalosti ve všech ohledech. Vysoce technická, dostatečně zateplená a neuvěřitelně pohodlná! 

03_CRAZY_BUNDA_JACKET_NEUTRON_MAN_EARLY_KAPSY_KAPUCE_ZIPY

Crazy Pant Neutron Man

Nedílnou součástí kompletu Neutron jsou samozřejmě i kalhoty. V kolekci Crazy model Pant Neutron Man patří na samotný vrchol, co se technické stránky týče. Hlavní, softshellový materiál X-Buckler 3 nabízí vysokou odolnost a výhřevnost, zároveň je strečový, aby neomezoval v pohybu. Další vlastností je větru a vodě odolnost – vodní sloupec 10.000 mm vás udrží v suchu i při intenzivním sněžení, nejsou však voděodolné ve smyslu intenzivního deště či dlouhodobého vystavení vodě. Ostatně tato řada je navržena do zimních, sněhových podmínek. Hlavní materiál je i prodyšný, aby dokázal efektivně odvádět nahromaděnou vnitřní vlhkost od nohou. Zároveň je možné zvýšit odvětrání podélnými ventilačními otvory se zipy na zadní části stehen.

Dolní část nohavic od kolene k dolnímu lemu je vyrobena z voděodolného materiálu se zátěrem, který nepropouští vnější vlhkost skrz, není tedy potřeba návleků ani do hlubšího sněhu. Zároveň je možné tuto část rozšířit pomocí zipového rozparku na lýtku, takže bez problému můžete kalhoty využívat i se skialpovou obuví. Zvýšený pas kalhot perfektně drží na svém místě a je jej možné přizpůsobit pomocí integrovaného opasku ze suchého zipu. Zapínání kalhot je klasické s plochými druky a zipem. Dvě boční kapsy se zipy a jedna kapsa na pravém stehně nabízí dostatek prostoru pro nejnutnější věci, které chcete mít neustále po ruce.

S kalhotami Crazy Pant Neutron Man můžete posouvat své hranice. Postarají se o ten nejvyšší komfort, ať už se vydáte na nejvyšší vrcholky Alp nebo na dlouhou skialpovou túru. 

04_CRAZY_KALHOTY_PANT_NEUTRON_MAN_EARLY_KAPSY_ZIPY

Crazy Pull Neutron Man

Posledním dílek Neutron skládačky je mikina, která vystihuje motto Crazy „Fast & Light“. Díky hybridní konstrukci a přiléhavějšímu střihu si poradí s přebytečnou vlhkostí, ale zajistí potřebné teplo.

Minimalistický design, vysoká prodyšnost, extrémní pružnost a rychlý odvod vlhkosti – to jsou vlastnosti, které zajišťuje kombinace materiálů High Performance 3D v horní části a Sorona materiál v dolní části trupu. První zmíněný je použit v oblasti hrudníku a ramen, jeho specifická vnitřní konstrukce, která připomíná plástev, perfektně odvádí vlhkost a udržuje teplý vzduch u těla. Zároveň je extrémně pružný, takže neomezuje v pohybu. Sorona v dolní části trupu s proužkovanou konstrukcí poskytuje odolnost, rychle schne a díky elasticitě přiléhá k trupu, aby mikina nebyla na těle volná a nepřekážela v pohybu.

Oblast podpaží je vyrobena z tenké, elastické síťoviny, jejíž hlavní funkcí je rychlý odvod vlhkosti v zónách, kde se člověk nejvíce potí. Ramena jsou z vnější strany zesílena laserově vyřezávanými panely pro vyšší ochranu oděvu, například při nošení batohu. Samozřejmostí jsou dvě náprsní kapsy se zipy, které jsou bez omezení přístupné i při používání lezeckého úvazku nebo se zapnutým bederním pásem batohu.

Napohled obyčejná mikina, v praxi technický model s efektivním rozložením různých materiálů pro maximální výkonnost. Podtrženo přiléhavým, sportovním střihem, který ale neomezuje v pohybu.

05_CRAZY_JACKET_NEUTRON_PULL_NEUTRON


V náročných podmínkách jako doma

Řada Crazy Neutron je cíleně navržená na horské aktivity všeho druhu i v náročných podmínkách. Nečekejte tedy, že by tato řada byla ideální volbou pro závodníky, nebo pro ty, kteří se vyžívají ve výšlapech ve velmi rychlém tempu. Naopak je skvělou volbou pro ty, kteří plánují dlouhé, náročné, vícedenní túry v zimních podmínkách a chtějí se spolehnout na své oblečení, i když se náhle změní počasí. Nebo ji ocení ti, kteří hledají komplet oblečení, který budou užívat dlouhá léta, ať už v českých horách, Tatrách, nebo Alpách.

06_CRAZY_MIKINA_PULL_NEUTRON_MAN_EARLY_ŠVY_LOGO_REFLEX