CRAZY – technické a pohodlné oblečení tak trochu jinak

Logo

Technické vlastnosti, volnost pohybu, maximální pohodlí a opravdu nevšední design – to jsou ingredience italského koktejlu, který lze jednoduše a trefně nazvat jedním slovem - Crazy. Nezaměnitelné designy tohoto výrobce jsou velmi hravé a jen tak nepřestanou bavit nejenom vás, ale i okolí.

Není to však pouze o barvách a vzorech, ruku v ruce s barevnou škálou jde i technická stránka jednotlivých produktů. Pečlivě vybrané funkční materiály, inovativní technologie zpracování, dokonalý body mapping, propracované střihy a neustálý vývoj tvoří další pilíře této značky. To, jak se tato myšlenka zrodila, kdo za tím stojí a co vše vám může Crazy nabídnout, vám popíšeme níže.

 

Historie

Vše začalo v samotném srdci italských Alp – malebném městečku Bormio. Píší se 80. léta 20. století a mladá dívka Valeria Colturi, která se zimním sportům věnuje už od útlého věku, vyhrává italské mistrovství v běhu na lyžích. O to víc si uvědomuje, že tehdejší oblečení neumožňuje závodníkům podávat nejlepší výkony, tuhé a studené materiály, nesedící střih a technické nedostatky omezují ty nejlepší atlety v překonávání vlastních hranic. Není ale moc na výběr, tak se Valerie rozhodla ušít svoje vlastní oblečení.

01_VALERIA_CRAZY_BLOG

Sen se stal skutečností v roce 1989 v jejím vlastním skromném ateliéru v historickém centru Bormia. Po několika návrzích a zkouškách různých kombinací materiálů vznikla jako první na světě kombinéza určená na horské aktivity, vyrobená z elastického, zatepleného materiálu, která perfektně kopíruje postavu a navíc - je barevná! Po tomto úspěchu se Valerii ozývají sportovci ze všech koutů Evropy, aby i jim vytvořila funkční oděv, který perfektně přiléhá a poskytuje maximální komfort a volnost pohybu. Crazy Idea sklízí úspěch, a tak vzniká nový výrobce technického oblečení vhodné pro sportovní nadšence i závodníky.02_CRAZY_O_ZNACCE_BLOG_HISTORIE_KOMBINEZY_ZAVOD

Inovace a technologie

První technickou kombinézou to však pouze začalo. S pokrokem sportovních disciplín se zvýšily i nároky a očekávání od oblečení. Proto Crazy už od samotného začátku experimentuje s materiály, vyvíjí nové látky a jejich kombinacemi vytváří revoluční produkty, které splňují i ty nejvyšší požadavky. Mimo jiné vznikají i nové technologie a procesy zpracovávání, šití a zdokonalují se střihy, aby vyhovovaly různým horským aktivitám. Mezi průlomové okamžiky patří:

  • V roce 1993 vznikly první strečové kalhoty s ochrannými záplatami na kolenou
  • První běžecký komplet byl vyroben z inovativních strečových materiálů se specifickým střihem, vyhovujícím potřebám trailových maratonců
  • V roce 2013 Crazy přichází jako první na světě s celostrečovou bundou – vnější materiál, izolace a podšívka jsou pružné a volnost pohybu posouvá na novou úroveň
  • Nejlehčí zateplená bunda na světě? Není problém, v roce 2020 je spuštěn prodej péřové bundy Levity
  • Hned v zápětí v roce 2021 vychází nejlehčí letní bunda na světě – Jacket Fly s pouhými 43 gramy

04_CRAZY_BUNDA_JACKET_LEVITY_FLY

 

Vývoj je oblast, která v Crazy nikdy nespí. Neustále se pracuje na zdokonalování již používaných materiálů, ale vznikají stále nové materiály a testuje se jejich kombinace pro dosažení vyššího výkonu a komfortu.                                                                                   

  

Jedinečný design

Za to může Crazy ručit – v jejich designech budete kdykoliv a kdekoliv opravdu jedineční. Stejně, jak se klade důraz na technickou stránkou oblečení, tak se vynakládá velké úsilí do vytváření nevšedních, hravých, leckdy až unikátních motivů a kombinací barev. Zvířecí a květinové vzory už dávnou nejsou jen záležitostí čistě módních, luxusních značek. S Crazy můžete vyjít ve stylu nejen do města, ale i do hor. Zvířecí motivy bez výčitek? Luční kvítí nebo zimní zahrada? Motiv denimu nebo flanelu? Ano, to vše u Crazy najdete.

 03_CRAZY_VALERIA_LUCA_NOVA_KOLEKCE

Rozmanitá škála produktů

Nemusíte být závodníci, abyste jste si mohli oblečení Crazy vyzkoušet na vlastní kůži. V kolekci si na své přijdou příznivci turistiky, běhání, vysokohorské turistiky, lezení, běžkaři a skialpinisté. A pokud zrovna regenerujete nebo se těmto aktivitám nevěnujete, nevadí. Crazy nabízí i širokou kolekci oblečení do města a na volný čas.

 05_CRAZY_KOLEKCE_LETO

Udržitelnost

V Crazy se také věnují otázkám udržitelnosti. S ohledem na životní prostředí a přírodu vyrábí své produkty s co nejmenším dopadem na planetu. Od výběru a materiálů přes výrobu, od začátku do konce se myslí na životní prostředí. V Crazy se snaží zanechat co nejmenší otisk v rámci ekologie.

06_CRAZY_KOLEKCE_ZIMA

 

Pro koho je Crazy určené?

Pro všechny nadšence turistiky, skialpinismu, běhu, lezení či běžeckého lyžování. Mimo sportovní oblečení si u Crazy na své přijdou i ti, kteří hledají něco pohodlného do města nebo na volný čas. Zároveň je pro ty, kteří si potrpí na kvalitu a maximální pohodlí. V neposlední řadě Crazy potěší i ty, kteří hledají něco neokoukaného, nevšedního, hravého, zkrátka stylového. Pokud ještě od Crazy nic nemáte, možná přišel ten pravý čas vyzkoušet něco nového, naprosto originálního.

07_CRAZY_BLOG_VALERIA_LUCA_OBLECENI_HORY

...be CRAZY!